PDA

View Full Version : 89 85hp force running rough



Amayorga
08-23-2005, 01:28 PM
Any ideas - I have changed spark plugs, new kill switch, new ignition switch, I am going to rebulid fuel pump. It's only if I spray starter fluid, then it runs great for a while i increase speed then it shuts down. The starter dosen't start, I wait 5 to 10 minutes then starts up, then starts runing rough while ideling. Any help out there please advise. Allen

Oh I plan to change out fuel, any other ideas? :-[

fishguts
08-23-2005, 06:57 PM
I had an old 85hp force on a bayliner I owned that started running rough, it needed its carbs adjusted. Although they are pretty much set they can go out of adjustment as what happened to me.

triggerfish
08-23-2005, 08:38 PM
amayorga,I would say that you must have gotten a good Force. Most people have thrown away their Forces years ago. I would say that it is time to buy a Jap. moter! and start fishing. ;)

skipper
08-23-2005, 10:11 PM
Have you changed the fuel filter? Also check for water in the gas.

BassFooler
08-24-2005, 07:48 AM
Sounds pretty close to the issue I'm having- it sounds as if your motor is starving itself- if it rund great for a short time after you spray it, then that's because its burning what you sprayed and any fuel left in the bowls-
My next step is the fuel filter- maybe that should be yours as well?

somebody
08-24-2005, 08:31 AM
sounds like fuel filter or the needle valve is stuck up.

wetdog
08-24-2005, 02:20 PM
CHECK FOR VACUM LEAKS AROUND INTAKE & CARB ;)

huggyspot
08-24-2005, 07:50 PM
stop using starting fluid it will burn it up very fast worst thing you can do to a 2stroke